Neamţ: Pachete turistice de Paşti la jumătate de preţ faţă de anii trecuţi

34

Mii de turiști sunt așteptați să petreacă sărbătorile pascale atât la pensiunile agro-turistice, cât și la centrele sociale ale mănăstirilor din județul Neamț.

Majoritatea pensiunilor din zona mănăstirilor cum ar fi Agapia, Văratic sau Neamț au deja rezervări pentru întreaga capacitate de cazare. Proprietarii au pregătit pachete turistice de trei nopți, cu intrare de vineri sau sâmbătă. Aceste pachete au prețuri cuprinse între 500 și 800 lei de persoană, cu aproape 50 la sută mai ieftin față de anul trecut. În această sumă este inclusă atât cazarea cu mic dejun, cât și masa festivă de Paști. Turiștii vor avea parte de o gustare rece, dar și de friptură de miel, drob de miel, ouă roșii, pască și cozonac, precum și băuturi alcoolice naturale.

O parte dintre mănăstirile nemțene care dețin spații de cazare oferă și ele pachete turistice celor care doresc să petreacă sărbătorile pascale. Spre exemplu, la Centrul Social-Cultural ‘Sfântul Paisie’ al Mănăstirii Neamț, turiștii pot opta fie pentru camera cu două paturi, cu prețul de 15 euro pe noapte de cameră, fie pentru apartament al cărui preț este de 25 euro pe noapte.

Opțional, micul dejun costă 3 euro de persoană, prânzul este 8 euro de persoană, iar cina 7 euro de persoană.

Una dintre condițiile obligatorii pentru cei care vor să se cazeze aici este să participe la toate slujbele organizate de obștea mănăstirească. De asemenea, pe toată perioada posturilor, dar și miercurea și vinerea, se servește doar mâncare de post.

Cât privește ziele de Paști, turiștii vor putea servi produsele tradiționale, fără a plăti suplimentar față de prețurile obișnuite.

Și la Mănăstirea Petru-Vodă sunt așteptați să participe anul acesta mii de pelerini care doresc să aprindă o lumânare la mormântul preotului Justin Pârvu. Locurile pentru pelerini sunt ocupate de aproape două luni de zile.

Cele mai căutate zone din județ sunt lângă mănăstirile Bistrița, Pângărați, Agapia, Văratic, Neamț, Sihla și Sihăstria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata