Noi reguli pentru persoanele fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor

20

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 103/11.02.2014 a fost publicat Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 117/2014 pentru aprobarea formularului „Decizie de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor”.

Prin ordinul menţionat mai sus au fost aprobate modelul şi conţinutul:

– Deciziei de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor (650), cod 14.13.02.15/cfb;

– Anexei „Situaţie privind stabilirea contribuţiei lunare de asigurări sociale de sănătate” care face parte integrantă din formularul menţionat mai sus.

Formularul se utilizează pentru stabilirea plăţilor anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor, începând cu anul fiscal 2014.

Prin excepţie de la cele de mai sus, pentru stabilirea plăţilor anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârşitul anului fiscal, precum şi de persoanele fizice care realizează venituri din închirierea camerelor, situate în locuinţe proprietate personală, în scop turistic, se utilizează formularul prevăzut la art. 1 alin. (1) lit. m) din Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Formularul se comunică contribuabililor în conformitate cu prevederile art. 44 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata