Noul proiect al salarizării bugetarilor, trimis spre consultare de CSM

23

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis joi (19 august 2010) ca proiectul Legii-cadru privind salarizarea unitară a persoanelor plătite din fonduri publice să fie transmis spre consultare instanţelor, parchetelor şi asociaţiilor profesionale pentru a formula propuneri şi observaţii, a precizat Biroul de presă al CSM.

CSM a avut pe ordinea de zi de joi spre avizare proiectul Legii-cadru privind salarizarea unitară a persoanelor plătite din fonduri publice elaborat de Ministerul Justiţiei. Noul proiect de lege ar urma să înlocuiască Legea 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
De asemenea, pe ordinea de zi a CSM s-a aflat şi discutarea Strategiei de dezvoltare a justiţiei ca serviciu public, însă dezbaterile au fost amânate pentru prima şedinţă din luna septembrie.

Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei (MJ), Lidia Barac, a spus că este necesar să fie analizate propunerile instanţelor, parchetelor, asociaţiilor profesionale ale magistraţilor şi CSM în raport şi de Planul de acţiune care va fi adoptat de MJ. Ea a menţionat că între Strategie şi Planul de acţiune trebuie să existe o concordanţă deplină.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata