Nu se mai înregistrează la Fisc contractele de închiriere

12

Mai nou, schimbarea are loc în contextul în care veniturile din chirii se pot declara printr-un nou mecanism fiscal și utilizând o nouă declarație (formularul 212).

Normele Codului fiscal se vor schimbat cât mai curând, potrivit unui document pus în dezbatere săptămâna trecută, încât să dispară cerința înregistrării la Fisc a contractelor de închiriere din care rezultă veniturile impozabile, conform avocatnet.ro.

Nu vor mai trebui duse la Fisc contractele de închiriere de către cei care dobândesc venituri din chirii, nici în 30 de zile de la încheiere, nici mai devreme și nici mai târziu.

Necesitatea de a duce contractele la organul fiscal va dispărea din normele de aplicare a Codului fiscal, odată ce vor fi schimbate printr-un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere la Ministerul Finanțelor Publice săptămâna trecută. Actul va trebui adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial ca să se aplice efectiv.

În proiectul de norme în dezbatere nu se mai regăsește obligația de a duce contractul la Fisc în 30 de zile de la încheiere, iar acest aspect e subliniat și de inițiatorii proiectului, în normele fundamentale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata