Ofertele ipotecare se prăbușesc pe măsură ce creditorii își fac treaba în siguranță

72

În ultimele luni, contractele ipotecare cu depozit redus disponibile pentru împrumuturi au scăzut, pe măsură ce „împrumutătorii” își desfășoară activitatea mai în siguranță în timpul căderii economice a coronavirusului. Împrumutații capabili să ofere 10% din valoarea unei case ca depozit ar fi putut alege din 779 de oferte la începutul lunii martie, arată datele de la Moneyfacts.

Șase luni mai târziu, alegerea a scăzut acum la aproximativ 60, a spus compania de informații financiare.

Împrumutătorii sunt mai stricți în privința celor pe care îi împrumută pe fondul temerilor de neîndeplinire a obligațiilor.

Unii mari împrumutători au spus deja că nu vor lua în considerare în prezent cererile de la persoanele aflate în concedii ori șomaje și care nu aveau o dată de întoarcere la serviciu.

Cumpărătorii pentru prima dată prezintă un risc deosebit de reducere a creditelor ipotecare, deoarece de obicei au mai puține economii de utilizat ca depozit.

Rachel Springall, de la Moneyfacts, a declarat că situația este „extrem de frustrantă” pentru acești potențiali cumpărători.

„Disponibilitatea produselor a scăzut din martie, când au existat sute de oferte din care să aleagă. Acum sunt foarte puține. Cei care se așteptau să meargă pe scara proprietății își pot păstra acum planurile, mai ales dacă au doar 5% depozit „, a spus ea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata