Ofiţer DNA, cercetat pentru transmiterea de informaţii nedestinate publicităţii legate de dosare penale

24

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus sesizarea instanței de judecată în cazul unui ofițer de poliție judiciară, care lucra în cadrul acestei structuri.

Ofițerul de poliție judiciară, Valentin Tătar, a fost cercetat pentru că ar fi transmis informații legate de două dosare penale aflate în cercetare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri , pe numele lui Valentin Tătar, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, a fost deschis un dosar de urmărire penală pentru săvârșirea în concurs a trei infracțiuni.

„În perioada ianuarie — iunie 2014 inculpatul Tătar Valentin a transmis unor persoane informații nedestinate publicității, din două dosare penale”, se arată în comunicat.

Conform aceleiași surse, ofițerul a recunoscut comiterea faptelor pentru care a fost cercetat și a acceptat încadrarea juridică pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală.

Ofițerul a mai declarat și că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei stabilite, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Potrivit unor surse judiciare, Valentin Tătar ar fi transmis informații legate de cercetarea efectuată de procurorii DNA în cazul președintelui Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, care la finalul lunii mai a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție.

Dosarul de urmărire penală a fost trimis la Tribunalul Cluj. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata