Olt: Soluţii de netrimitere în judecată în 25 de dosare penale referitoare la Bercea Mondial

24

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina și Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal au soluționat, începând din 2006 și până în prezent, 25 de dosare penale privindu-l pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în toate cauzele soluțiile fiind de netrimitere în judecată, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, remis joi.

„Cu privire la dosarele penale soluționate în perioada 2006 și până în prezent privind pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, acestea sunt în număr de șapte la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, nouă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina și nouă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș nu s-au înregistrat dosare penale privind pe Sandu Anghel. În toate cauzele s-au adoptat soluții de netrimitere în judecată”, se precizează în comunicat.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a solicitat săptămâna trecută Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova să verifice și să comunice, până pe 16 iulie, evidența dosarelor în care au fost efectuate cercetări față de Sandu Anghel soluționate de această unitate și unitățile de parchet din subordine, din anul 2006 până în prezent, precum și soluțiile dispuse în acestea.

În funcție de datele transmise, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va lua o decizie, a informat un comunicat al CSM din 9 iulie.

„Secția pentru procurori a CSM (…) față de aspectele învederate în ședința Plenului CSM de către judecătorul Horațius Dumbravă, în legătură cu numărul dosarelor penale soluționate pe numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, de către unitățile de parchet din raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova (…) a constatat că nici din cuprinsul raportului menționat și nici din actele atașate acestuia nu rezultă date referitoare la dosarele soluționate pe numele lui Sandu Anghel de către unitățile de parchet din raza PCA Craiova”, se preciza în comunicatul CSM. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News