Operatorii economici din Uniunea Europeană oferă 341 de locuri de muncă vacante

27

Angajatorii din Spațiul Economic European /SEE/ oferă, în această perioadă, 341 de locuri de muncă vacante prin intermediul rețelei EURES România, cele mai multe în Republica Cehă și Germania, a anunțat, joi, într-un comunicat transmis de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă /ANOFM/.

Potrivit centralizării datelor referitoare la posturile vacante, în Republica Cehă sunt disponibile 161 de locuri de muncă, dintre care 50 pentru lucrători în producție, 50 pentru operatori și 30 pentru operatori autoclave/asamblori.

În același timp, în Germania sunt disponibile 94 de posturi (50 de asistenți medicali generaliști, 15 de factori poștali și 10 de agenți de pază), în Suedia 45 de locuri de muncă (20 pentru femei de serviciu, 15 pentru vopsitori auto etc.), în Marea Britanie 22 locuri de muncă (20 îngrijitor persoane, câte un loc de asistent medical și infirmier), în Irlanda 10 locuri de muncă pentru muncitori necalificați, iar în Austria 5 locuri de muncă, din care câte unul pentru programator software și pentru inginer electrotehnist în energie.

Datele EURES România arată că angajatorii din Norvegia pun la dispoziție două locuri vacante pentru bucătari preparate indiene, iar cei din Olanda și Danemarca câte un loc de muncă pentru operator CNC, respectiv medic specialist în patologie chirurgicală.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES national, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenției județene pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau reședință, unde consilierul EURES îi poate îndruma. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata