Ordonanţa pentru organizarea ASF a fost făcută pentru a satisface nevoile clientelei de acolo, susţine preşedintele Băsescu

18

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi seară că ordonanţa de urgenţă pentru organizarea Autorităţii de Supraveghere Fiscală a fost făcută ”de azi pe mâine” pentru a satisface nevoile clientelei de acolo.

„În tandemul Chiţoiu-soţia lui Chiţoiu s-a făcut de azi pe mâine o ordonanţă de urgenţă pentru a satisface nevoile clientelei de la Autoritatea de Supraveghere Fiscală. Aţi văzut ce incubator e acolo, la ASF, toţi demnitarii cu nevestele acolo, parlamentarii, să scoţi într-o noapte ordonanţă de urgenţă … premierul României va putea să susţină vreodată că nu a ştiut pentru ce e? Nu o să-l creadă nimeni pentru că e ca în marţea neagră, nu poţi să lucrezi noaptea o ordonanţă de urgenţă şi a doua zi, nedistribuită la ceilalţi miniştri să o adopţi”, a spus Băsescu la B1 TV.

Preşedintele a adăugat că pentru hotărârea de Guvern prin care s-au şters datoriile KazMunaiGaz care a dus la o pierdere pentru statul român de 400 de milioane de dolari, miniştrii Justiţiei şi Finanţelor ca şi premierul trebuie să dea socoteală mai devreme sau mai târziu.

„A încercat în stilul lui (n.r.- premierul) şi asta e probă de corupţie, să facă legea în Parlament, era neconstituţională, i-am atacat-o la Parlament şi până la urmă şi-a asumat-o prin hotărâre de Guvern. Cu privire la hotărârile de Guvern se spune că Guvernul răspunde în solidar, dar cel puţin ministrul de Finanţe, ministrul Justiţiei şi cu primul ministru, mai devreme sau mai târziu, vor trebui să dea socoteală”, a menţionat şeful statului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata