Parlamentarii PD-L propun introducerea unei noi sărbători legale, în Codul Muncii – „Ziua Naţională de Rugăciune”

16

– Senatul României are în discuţie, în această săptămână, propunerea de introducere în Codul Muncii a încă unei sărbători legale, mai exact a „Zilei Naţionale de Rugăciune”

Cei doi parlamentari PD-L care au iniţiat aceast proiect legislativ anunţă că „ziua aleasă pentru ca întreg poporul să se apropie de Dumnezeu prin rugăciune” să fie în prima duminică din luna octombrie, adică o zi în care majoritatea românilor se află în „repaosul săptămânal”.

Mai exact, în expunerea de motive se menţionează că „în această zi, credincioşii se vor putea ruga în lăcaşurile de rugăciune ale cultului lor, cu scopul de a se apropia de Dumnezeu prin rugăciune de sfinţire şi mulţumire  pentru binecuvântarea poporului român şi a românilor”.  

Astfel, dacă proiectul va fi aprobat, alineatul 1 al articolului 134 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii se va modifica astfel:

„Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt:
– 1 şi 2 ianuarie;
– prima şi a doua zi de Paşti;
– 1 mai;
– prima şi a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului;
– prima duminică din luna octombrie
– 1 decembrie;
– prima şi a doua zi de Crăciun;
– 2 zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.”

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata