Patriarhul Daniel a oficiat o slujbă în memoria celor decedaţi la Colectiv

15

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a oficiat marți, 3 noiembrie, o slujbă de pomenire a celor decedați în urma incendiului de la clubul Colectiv, informează Patriarhia Română.

La slujba care a avut loc în Catedrala Patriarhală au participat preoți din Administrația patriarhală și de la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum și credincioși, precizează sursa citată.

De asemenea, Patriarhul Daniel participă, marți la prânz, la slujba de înmormântare a femeii de serviciu de la clubul Colectiv, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica.

Slujba are loc la Biserica Delea Veche din sectorul 2 al Capitalei.

Maria Ion avea cinci copii.

Ministerul Muncii a anunțat că familia acesteia va primi un ajutor de urgență în cuantum de 10.000 lei.

„Ne-am autosesizat imediat în situația tragică a familiei cu cei cinci copii. Am trimis o echipă mobilă de la Primăria sectorului 3, care a fost coordonată de doamna președinte a Autorității Naționale pentru Protecția Copilului și Adopții, Gabriela Coman, care a fost la fața locului. Ca măsuri pe care le-am dispus: se instituie plasamentul, în sensul că cei patru copii minori vor fi preluați de sora doamnei care a decedat, ceea ce înseamnă 600 de lei pe lună pentru fiecare dintre copiii minori, pentru cei patru. De asemenea, în urma anchetei sociale, se va da un ajutor de urgență acestei familii de la Ministerul Muncii în sumă de 5.000 de lei„, declara recent ministrul Rovana Plumb. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata