Patronul OTV, la DNA pentru studierea materialului de urmărire penală

17

Patronul OTV, Dan Diaconescu, s-a prezentat vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a continua studierea materialului de urmărire penală în dosarul în care este acuzat de şantajarea primarului comunei arădene Zărand.

Dan Diaconescu a declarat la ieşirea din sediul DNA că nu a venit pentru a fi audiat, ci pentru a citi materialul de urmărire penală, el venind şi joi la parchet pentru acest lucru.

„Am studiat materialul de urmărire penală, o să mai tot studiem multe săptămâni de acum încolo. El este enorm ca volum”, a precizat patronul OTV.

El a spus că în dosar s-au făcut interceptări masive, video, filaj, şi nu doar telefonul lui a fost ascultat, ci şi al lui Doru Pârv.

În 20 august, Dan Diaconescu a venit la DNA pentru a lua la cunoştinţă că procurorii i-au prelungit interdicţia de a părăsi ţara.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat atunci că procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Dan Diaconescu prelungirea cu 30 de zile a măsurii obligării de a nu părăsi ţara, având în vedere că această interdicţie expira în 23 august.

Dan Diaconescu afirma, pe 29 iulie, că are multe interdicţii – de a nu vorbi cu oamenii implicaţi în dosar, deşi unii sunt colegi de la OTV, de a nu spune lucruri împotriva procurorului şi de a nu vorbi în general în contradicţie cu autorităţile ţării.

Dan Diaconescu şi „clarvăzătorul” Doru Pârv au fost arestaţi pe 23 iunie de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, fiind acuzaţi că l-ar fi şantajat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, căruia i-ar fi cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromiţător despre averea edilului.

Pe 25 iunie, la recurs, magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au eliberat pe Dan Diaconescu din arest, însă Doru Pârv a rămas în detenţie.

Pe 16 iulie, Judecătoria Sectorului 1 a prelungit cu 20 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele lui Doru Pârv, însă acesta a părăsit arestul ca urmare a deciziei de eliberare a Tribunalului Bucureşti din 4 august.

DNA preciza într-un comunicat transmis în 23 iunie că procurorii anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, şi Doru Pârv, realizator de programe la acelaşi post de televiziune, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de şantaj.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că ”în perioada iulie – septembrie 2009, inculpatul Diaconescu, atât în mod direct, cât şi prin intermediul inculpatului Pârv, a exercitat acte de ameninţare în scopul de a determina o persoană să dea suma de 200.000 euro pentru a nu dezvălui opiniei publice fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana respectivă, cum ar fi deţinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzacţii imobiliare ilicite”.

„Sub presiunea acestor ameninţări, din suma iniţial pretinsă, persoana respectivă a plătit efectiv 30.000 euro şi 4.200 lei inculpatului Pârv în scopul de a ajunge, în final, la inculpatul Diaconescu Cristian”, se arată în comunicatul DNA.
De asemenea, patronul OTV mai este cercetat pentru o altă infracţiune de şantaj pentru că ar fi cerut, împreună cu jurnalistul Mihai Ghezea, 100.000 de euro de la omul de afaceri Petre Paul Ţârdea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata