Patru protestatari irakieni, uciși de forțele de ordine în centrul Bagdadului

23

Forțele de securitate irakiene au împușcat mortal joi patru protestatari în centrul Bagdadului, au informat poliția și mai multe surse de securitate, potrivit Reuters.

Alte 35 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor dintre protestatari și forțele de ordine în apropiere de podul Shuhada, au anunțat aceștia.

În sudul țării, zeci de protestatari anti-guvernamentali au dat foc la roți de cauciuc și au blocat intrarea în portul Umm Qasr, împiedicând camioanele care transportă alimente să intre țară, au anunțat oficialitățile portuare.

Confruntările de stradă au continuat pentru cea de-a treisprezecea zi consecutivă, mii de oaemni ieșind pe străzile din zonele centrale ale capitalei.

Ofensiva autorităților împotriva protestatarilor care în marea lor majoritate sunt înarmați a dus la moartea a peste 250 de persoane de la 1 octombrie, de când au început manifestațiile, pe fondul nemulțumirilor populației legate de infrastructura distrusă în anii de conflict, sansțiunilor și corupției.

Protestatarii, în mare parte tineri care nu au locuri de muncă, dau vina pe noua elita politică irakiană, care a apărut după uciderea fostului dictator, Saddam Hussein, în timpul invaziei americane din 2003, și cer o reformă completă a sistemului politic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata