Pe Internet s-a format o comunitate „anti-BCR”

22
  • Pe Yahoo Groups exista deja un grup de clienţi nemultumiţi de practicile BCR
  • Cei nemultumiţi de BCR sunt invitaţi să se înscrie în acest grup, la

„Primul gând este a ne reuni cât mai multe persoane care să denunţe, să aducă la cunoştinţa opiniei publice din România şi mai ales să îi informeze pe cei care doresc să ia un credit în următoarea perioadă de timp, despre metodele BCR, despre felul în care banca face bani pe spatele clienţilor vechi (se poate citi şi clienţi fideli/loiali), sau mai bine spus «foşti clienţi captivi», eliberaţi de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de acum trei săptămâni.

Acţiunea noastră cuprinde 4 puncte/obiective:

1) dobânda să fie formată din EURIBOR/ROBOR + MARJA CARE O ARE FIECARE ÎN CONTRACT (în vechile contracte se specifică faptul că dobânda se calculează din DOBÂNDA DE REFERINŢĂ + o marjă care variază la fiecare). Această dobândă de referinţa nu este afişată nicăieri la sediile BCR, asa cum se prevede în contract. Mai mult, nu ştie nimeni din angajaţii BCR să explice cum se calculează.

2) Aplicarea corectă a prevederilor OUG 50, fără clauze suplimentare din partea BCR.

3) Restituirea comisioanelor aplicate abuziv în aceste 3 luni, cât durează modificarea contractelor, comisioane anulate prin OUG 50, pe care continuăm să le plătim.

4) Restituirea tuturor sumelor percepute abuziv de-a lungul timpului. Să se facă o anchetă, să se justifice fiecare bănuţ luat, să se explice cum s-a calculat acea dobândă de referinţă „afişată la sedii” (sediul cui ?!).

Clienţii noi beneficiază de dobânzi mai bune decât clienţii vechi. Pentru clienţii vechi, că să reduci rata, trebuie să faci refinanţare, ceea ce implică alte costuri, alte comisioane, si ajungi unde?! De asemenea, clienţii vechi au primit «oferte» care conţineau dobânzi mari şi îţi impuneau rate fixe pentru restul creditului (rata fixa înseamnă comision de rambursare anticipată). Fac orice ca să te prostească!

Deşi BNR a redus dobânda cheie la creditele în lei, rata a continuat să crească. La fel şi la creditele în euro. Cum se numeşte: jaf cu acte în regulă, cămătarie la drumul mare ? Sunt bănci care au redus dobânda şi, implicit, ratele au scăzut (deci avem cu ce compara).

Am depus fiecare din grup o mulţime de reclamaţii, rămase fără răspuns sau am primit răspunsuri evazive.

Căutăm să ne adunăm cât mai mulţi oameni, să dăm în judecată BCR, să facem o petiţie la CEDO, nu mai putem înghiţi hoţia BCR!!!”

Grupul de Iniţiativă „anti-BCR”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata