Pensiile speciale, recalculate de la 1 septembrie 2010, în cazul parlamentarilor

20

Pensiile speciale ale parlamentarilor şi funcţionarilor publici parlamentari vor fi recalculate până la 1 septembrie 2010, printr-o hotărâre de guvern adoptată miercuri (21 iulie 2010).

„A fost un angajament al Guvernului că vom recalcula pensiile speciale şi că în România nu vom mai avea pensii care să nu aibă la bază principiul contributivităţii şi, în consecinţă, vor dispărea acele pensii uriaşe, de sute de milioane de lei, care nu au la bază principiul contributivităţii.
Astăzi, suntem la un pas de aplicarea în forma finală a legii recalculării pensiilor speciale, în sensul că am adoptat hotărârile de guvern pentru recalcularea pensiilor speciale”, a declarat premierul Emil Boc, miercuri seară, la finalul şedinţei de Guvern.

Potrivit prim-ministrului Emil Boc, aceste categorii de pensionari, cărora li se adaugă şi alţii, precum cei din sistemul aeronautic civil, în total 6.250 de persoane, vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie 2010. De asemenea, Boc a mai anunţat că în şedinţa de miercuri s-au adoptat şi normele metodologice pentru recalcularea pensiilor speciale în cazul pensionarilor militari.

„E vorba de aproximativ 168.000 de pensionari ce intră în această categorie. Recalcularea se va face până la sfârşitul anului, iar noile pensii vor fi începând cu ianuarie 2011 recalculate, în cazul pensiilor militare. Cu menţiunea că acele pensii care sunt sub 3.000 de lei nu vor fi diminuate”, a explicat, în context, premierul.
El a mai amintit că vor fi recalculate toate pensiile speciale, mai puţin cele ale magistraţilor, care au fost excluse din recalculare, în baza deciziei Curţii Constituţionale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata