Personalul medical de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, în stare de şoc după tragedia aviatică SMURD

14

Angajaţii Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi sunt în stare de şoc, după aflarea veştii că doi dintre colegii lor şi-au pierdut viaţa în timpul tragediei aviatice SMURD din Republica Moldova.

Vestea morţii fulgerătoare a asistentului medical Gabriel Sandu şi a medicului Mihaela Dumea a şocat întreg personalul medical de la UPU — SMURD de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Printre lacrimi, aceştia aprind lumânări şi îşi amintesc de clipele frumoase petrecute împreună.

Gabriel Sandu a fost unul dintre asistenţii medicali cu experienţă în medicina de urgenţă, respectiv, în cadrul SMURD. Soţia acestuia este tot asistent medical de urgenţă. Potrivit colegilor, cei doi au un copil.

Medicul primar Mihaela Dumea, căsătorită, are şi ea un copil. De cinci ani lucra la SMURD Iaşi şi le preda studenţilor, în calitate de asistent universitar, disciplina Medicină de Urgenţă.

Aceasta este a doua tragedie de acest gen din ultimii 10 ani la SMURD Iaşi. În luna ianuarie 2006, doi piloţi şi două cadre medicale şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul SMURD Iaşi în care se aflau s-a prăbuşit în apropierea aeroportului.

Elicopterul, de tip Eurocopter EC 35, s-a prăbuşit la 10 minute după decolare, la un kilometru şi jumătate de turnul de control al Aeroportului, în apropierea Unităţii de Jandarmi. În accident şi-au pierdut viata pilotul Valentin Stănescu, de 39 de ani, copilotul Augustin Toma, de 38 de ani, ambii angajaţi ai MAI, precum şi medicul Liliana Puiu, de 36 de ani, şi asistentul medical Mioara Hăuţă, de 30 de ani, de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Accidentul a avut loc în timp ce efectua un zbor de antrenament. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citiţi şi:

Elicopter SMURD de la Iaşi, prăbuşit în Republica Moldova. Patru persoane decedate

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata