Pescarii din Deltă pot intra în posesia permisului unic eliberat de ARBDD

24

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) Tulcea a început, marţi, să distribuie permisele unice de pescuit comercial în Deltă, potrivit guvernatorului Rezervaţiei, Lucian Simion.

‘Din momentul în care intră în posesia acestui permis unic de pescuit, eliberat de Administraţie, pescarii din Rezervaţie pot renunţa la toate celelalte documente pe care erau obligaţi să le aibă asupra lor, cu excepţia permisului de barcă eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA)’, a declarat Lucian Simion.

Permisul unic de pescuit comercial cuprinde toate datele de identificare ale posesorului, el urmând să fie prezentat reprezentanţilor instituţiilor subordonate. ‘Astăzi (marţi, n.red.), au ajuns la sediul nostru şi tot astăzi va începe distribuirea lor’, a mai spus guvernatorul Rezervaţiei.

Până la apariţia Ordinului de prohibiţie a pescuitului în acest an, cei peste 1.000 de pescari din Deltă îşi pot desfăşura legal activitatea şi în baza permiselor primite anul trecut de la ARBDD, potrivit unei decizii a instituţiei luată la începutul acestui an.

Problema permisului unic de pescuit a fost ridicată în repetate rânduri de pescarii din Delta Dunării, însă, până în prezent, nu a fost rezolvată.

‘În fiecare an se analizează posibilitatea de a include într-un singur act toate permisele necesare pescuitului, dar de 10 ani plec în baltă cu o raniţă de hârtii, mucegăite în mare parte’, declara, în urmă cu aproape doi ani, Victor Efimov, pescar din Sfântu Gheorghe, în timpul unei întâlniri cu membrii Comitetului judeţean pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi cinegetic.

Pentru a practica pescuitul comercial cu ambarcaţiuni în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pescarii profesionişti aveau obligaţia să deţină licenţă de pescuit pentru navă/ambarcaţiune eliberată de ANPA Bucureşti, permis de pescuit comercial eliberat de ARBDD Tulcea, autorizaţie pentru recoltare/capturare şi/sau achiziţie şi/sau comercializare de specii de floră şi faună sălbatice — autorizaţia de mediu eliberată de ARBDD Tulcea, autorizaţie de pescuit comercial eliberată de ARBDD Tulcea, precum şi o autorizaţie de funcţionare eliberată de autorităţile publice locale competente conform legii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata