Peste 1 miliard de euro pentru un nou terminal la Aeroportul Otopeni

22

Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Bucureşti ar putea avea un nou terminal de pasageri, fiind parte dintr-un proiect mare de dezvoltare ce va cuprinde şi o platformă, sistem de căi de rulare, drumuri de acces, parcări şi clădiri. Investiţia este aproximată la 4,75 miliarde lei (peste 1 miliard de euro).

Măsura este prevăzută într-un proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai obiectivului de investiţii de interes naţional şi utilitate publică „Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Bucureşti”, afișat miercuri în dezbatere de Ministerul Transporturilor.

Din punct de vedere aviatic, Aeroportul Otopeni are în acest moment un singur terminal, format din mai multe clădiri. Noul proiect va fi practic cel de-al doilea terminal al aeroportului şi se va afla la o distanţă de câteva sute de metri de actualul terminal.

”Valoarea obiectivului de investiţii de interes naţional şi utilitate publică ’Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Bucureşti’ este 4.752.181 mii lei, inclusiv TVA, echivalentul a 1.022.656 mii euro”, scrie în proiectul pus în dezbatere de Ministerul Transporturilor.

Durata de realizare a investiţiei este de cinci ani.

Finanţarea proiectului se va face din surse proprii ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), compania care administrează aeroportul, din fonduri nerambursabile, credite bancare, forme legale de participare a capitalului privat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata