Peste 1200 de programe de Internship & Trainee pe www.hipo.ro

1

Catalyst Solutions lansează Internship & Trainee Marathon 2018, primul proiect național dedicat exclusiv programelor de Internship & Trainee. Proiectul își propune să promoveze programele de internship și trainee către studenții și absolvenții din toate centrele universitare din România. Internship & Trainee Marathon 2018 se desfășoară pe www.hipo.ro în două etape: din februarie până în mai și din septembrie până în decembrie 2018.

Activitățile extracurriculare, respectiv implicarea în programe de internship, trainee, management trainee sau stagii de practică reprezintă primul criteriu pe care îl au în vedere angajatorii atunci când analizează CV-urile candidaților pentru ocuparea pozițiilor entry-level. Implicarea într-un astfel de program poate reprezenta un criteriu eliminator în preselecția pe care o realizează specialiștii în recrutare.

Acest aspect este confirmat de rezultatele studiului Hipo.ro Piața forței de muncă în 2018. În urma studiului a reieșit faptul că, pentru majoritatea angajatorilor programele de internship, trainee, management trainee sau stagiile de practică menționate în CV sunt principalul criteriu în procesul de selecție și recrutare al candidaților entry-level. Studiul Hipo.ro Piața forței de muncă în 2018 a fost realizat în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, pe un eșantion de 330 de companii.

„Hipo.ro este o platformă care a fost gândită de la început mai mult decât un simplu portal de joburi, fiind o platformă flexibilă care găzduiește și lansează zeci de programe de recrutare în fiecare an, dincolo de postările obișnuite de joburi. Portalul Hipo.ro le oferă atât profesioniștilor, dar și candidaților entry-level oportunități de carieră și resurse de care au nevoie pentru dezvoltarea lor. Pentru echipa Hipo.ro, dezvoltarea de proiecte dedicate studenților este o zonă care ne preocupă constant, alături de proiectele și oportunitățile de carieră adresate profesioniștilor. Credem cu tărie în următoarea generație de profesioniști și, alături de partenerii noștri, gândim proiecte adresate lor” – Dragoș Gheban, Managing Partner Catalyst Solutions.

Echipa Hipo.ro, alături de companiile prezente în cadrul proiectului Internship & Trainee Marathon 2018 își propune să ofere tinerilor la început de carieră oportunități care îi ajute în dezvoltarea lor profesională. Proiectul Internship & Trainee Marathon 2018 va fi activ în perioada februarie – mai, respectiv septembrie – decembrie 2018, printr-o secțiune dedicată pe www.hipo.ro, portal de carieră adresat candidaților cu studii superioare.

Pe parcursul întregului an, Internship & Trainee Marathon 2018 își propune să reunească peste 1200 de astfel de oportunități de carieră. În prezent, pe secțiunea dedicată proiectului sunt active peste 230 de programe de internship&trainee la nivel național. Câteva dintre orașele în care sunt active astfel de oportunități sunt: București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Ploiești, Craiova, Constanța, Sibiu, Pitești etc.

În ceea ce privește pozițiile deschise, companiile provin din zone diferite de activitate, iar oportunități de carieră sunt în departamente precum: IT, Marketing, Vânzări, Juridic, Producție, Resurse Umane, Contabilitate, Administrativ, Achizitii etc.

Internship & Trainee Marathon 2018 este accesibil la nivel național, tuturor celor care deţin un cont şi un CV pe portalul de carieră www.hipo.ro După logare, pot aplica la programele de internship și trainee deschise de companii în perioada februarie – mai, respectiv septembrie – decembrie 2018. Anul 2018 începe promițător, 88 de companii au active programe de internship, trainee, management trainee sau stagii de practică. Câteva dintre companiile care au astfel de programe dedicate studenților și absolvenților sunt: Deloitte România, Novartis Pharma Services România, Harman, P&G, Microsoft, Kaufland România, Vodafone Group, Oracle, British Council România, Nestle România, Raiffeisen Bank, Continental, L’Oreal România, ROCHE România, Danone, EY România, Avira, etc

Deschiderea de programe de internship & trainee este un fenomen care a cunoscut o dezvoltare rapidă în marile centre universitare, cu potențial de dezvoltare în toată România. Companiile care au deschise astfel de programe și vor să se implice în dezvoltarea profesională a tinerilor, ne pot contacta la adresa de e-mail: angajatori@catalyst.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata