Peste 1,7 milioane de elevi vor primi zilnic câte un măr

21

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri (25 august 2010) Hotărârea privind aplicarea în anul şcolar 2010-2011 a programului „Fructele în şcoli”. Astfel, peste 1,7 milioane de elevi din clasele I-VIII vor beneficia zilnic de câte un măr şi vor participa la acţiuni educative despre alimentaţia sănătoasă.

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, că pentru anul şcolar 2010-2011 există, în cadrul acestui program, un buget de 13,4 milioane de euro, din care 9,7 milioane sunt fonduri europene, iar restul sunt fonduri din bugetul naţional.
„Această schemă constă în acordarea zilnic, pe o perioadă de 93 de zile, începând de la 1 noiembrie, a unui măr copiilor din ciclul primar, clasele I-VIII. Este vorba de 1.702.000 de copii”, a explicat Dumitru.

Noutatea din acest an, spune ministrul Agriculturii, este aceea că pe lângă acordarea de fructe, elevii vor avea parte şi de activităţi adiacente care constau în acţiuni educative care să-i înveţe aspecte legate de producţia de fructe şi alimentaţia sănătoasă. „Noi am ales trei forme de acţiuni adiacente:
este vorba de organizarea de vizite la fermele pomicole sau legumicole, staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, prezenţa la evenimente gen Ziua recoltei, expoziţii, târguri şi alte evenimente similare, de asemenea organizarea de concursuri tematice cu premii ca modalităţi practice educative care să contribuie la dezvoltarea competenţelor elevilor şi prin activităţi de grădinărit”, a precizat, în context, Dumitru.

Cât priveşte standardele de calitate ale merelor ce vor fi date elevilor, acestea vor fi stabilite de Ministerul Agriculturii, după ce Hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial, urmând ca ulterior consiliile judeţene sau cele locale să organizeze licitaţiile în acest sens.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata