Peste 3.100 de hectare de teren arabil şi 24 de gospodării afectate de inundaţii

20

Opt judeţe – Brăila, Călăraşi, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman şi Tulcea, peste 3.100 de hectare de teren arabil şi 24 de gospodării, anexe gospodăreşti şi curţi, precum şi un obiectiv economic au fost afectate de inundaţii în ultimele 24 de ore, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit IGSU, pentru înlăturarea şi diminuarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice au acţionat 1.741 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 465 ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, 74 ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, 22 ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, alături de alţi peste 1.500 de angajaţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi ai altor structuri.

În total, s-a intervenit cu 563 de mijloace de intervenţie, din care 288 din dotarea inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Numai în judeţul Galaţi au intervenit 640 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, alături de alte 252 de cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi 142 de angajaţi ai MApN şi 479 ai altor structuri.

Aceştia acţionează, în municipiul Galaţi, pentru supraînălţarea şi consolidarea digului de pe străzile Moruzzi, Gara şi Portului cu saci cu nisip şi folie, construirea digului pe cele trei trepte ale falezei inferioare şi evacuarea apei care se infiltrează în grădinile din cartierul Barboşi.

De asemenea, în zona localităţii Şendreni s-a intervenit pentru realizarea digului de protecţie cu zgură şi pământ galben în zona căii ferate, evacuarea apei provenite din infiltraţiile prin digul de apărare a râului Siret şi s-a continuat activitatea de supraînălţare şi consolidare cu saci cu nisip a digurilor de apărare a râului Siret, iar pe raza localităţii Cosmeşti este monitorizat digul de apărare a râului Siret.

Cei 640 de angajaţi ai IGSU sunt de la ISU Bucureşti, precum şi de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Galaţi, Prahova, Buzău, Argeş, Călăraşi, Dolj şi Ilfov.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata