Plaja din Sulina va fi inaugurată în luna iunie

19

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că, în luna iunie, va inaugura plaja de la Marea Neagră din oraşul Sulina, care se doreşte o alternativă la litoralul românesc tradiţional.

‘Cred că va fi un proiect de succes care va atrage foarte mulţi tineri, dar şi foarte mulţi iubitori de natură, pentru că este un proiect eco. Se construieşte cu materiale locale, mult lemn, şi acolo unde s-a putut evita utilizarea cărămizilor s-a făcut acest lucru.

Voi veni aici şi peste o lună, la inaugurare. Ţin mult la acest proiect pentru că aş vrea să existe o alternativă la litoralul românesc tradiţional. Aş vrea ca cei care iubeau acele vacanţe la mare într-o natură sălbatică, în care nu invadase omul constructor al zilelor noastre, să vină la Sulina’, a declarat  ministrul Elena Udrea.

Ea a adăugat că MDTR va investi în continuare în proiectele administraţiei locale din Sulina.

‘Am dori să atragem cât mai mulţi iubitori de mare aici să îşi construiască, de ce nu, case de vacanţă la mare, pentru că există şi un proiect de gen al primăriei. Sperăm ca toate proiectele noastre, inclusiv cel la care ne gândim pentru Administraţia Zonei Libere (AZL) să le aducă locuitorilor Sulinei un avantaj economic, un nivel de trai mai bun şi mi-aş dori să poată trăi din turism’, a spus Elena Udrea.

În ceea ce priveşte criticile aduse, în continuare, de o parte a societăţii civile proiectului de reamenajare, Elena Udrea a subliniat că proiectul de reamenajare a plajei Sulina se desfăşoară în condiţiile legii.

Ministrul turismului a afirmat că AZL are un potenţial de dezvoltare foarte mare, în zona care aparţine acum Consiliului Judeţean putându-se realiza un port de ambarcaţiuni.

Pe data de 5 mai, Comisia Europeană a transmis României un prim avertisment în legătură cu aplicarea defectuoasă a legislaţiei europene privind protecţia mediului în cazul dezvoltării unor facilităţi turistice pe plaja de la Marea Neagră a oraşului Sulina. CE a descoperit, în acest caz, o serie de deficienţe privind studiul de impact asupra mediului, ce poate conduce la posibile efecte negative asupra celor două direcţii: habitate şi păsări.

Lucrările de amenajare a plajei Sulina au început în octombrie 2009, acestea fiind realizate de societăţile Deltacons SA şi Filconstruct SRL. Conform contractului încheiat cu CJ, lucrările în valoarea de 8.761.820 de lei, ar trebui încheiate în 24 de luni, însă conducerea CJ a dat asigurări că acestea se vor finaliza până la începutul noului sezon turistic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata