PMB răspunde acuzațiilor USR: Bugetul aprobat pentru târgul de Crăciun e mai mic decât anul trecut

14

Primăria Capitalei reacționează după acuzațiile USR București în legătură cu organizarea târgului de Crăciun și precizează că bugetul este mai mic decât cel de anul trecut, iar toate costurile vor fi publicate după ce procedura de achiziții publice se va încheia.

„Costurile Târgului de Crăciun de anul acesta din București nu depășesc costurile evenimentelor similare organizate în anii trecuți, iar afirmația potrivit căreia valoarea estimativă a cheltuielilor pentru organizarea Târgului de Crăciun este „cea mai mare din istoria Bucureștiului” este complet falsă mai ales că bugetul aprobat pentru târgul de Crăciun 2019 este mai mic decât cel de anul trecut”, transmite Primăria Municipiului București (PMB), într-un comunicat de presă.

Onorariile artiștilor nu sunt publicate în Sistemul Electronic de Achizițîi Publice (SICAP) nu pentru că „sunt ținute la secret”, ci pentru că acestea s-au realizat pe baza Legii 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, mai punctează municipalitatea.

Toate costurile evenimentelor organizate de Primăria Capitalei cu prilejul sărbătorilor de iarnă vor fi comunicate public după finalizarea procedurilor de achizițîi publice.

„Este nedemn să transformi o astfel de manifestare într-o temă politică, având că scop nu interesele bucureștenilor, ci doar promovarea politică fără scrupule. Resping ferm orice aluzii și orice afirmații care vizează organizarea la suprapreț a evenimentului organizat de Primăria Municipiului București și îi asigur pe bucureșteni că toate achizițiile făcute de instituțiile din subordinea PMB respectă principiile legalității, transparenței și oportunității și se realizează potrivit legislației în vigoare”, a declarat Gabriela Firea.

Precizările vin după ce USR București o acuză pe Gabriela Firea că organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii patru ani și cel mai scump din istoria Bucureștiului.

Filiala susține că Primăria Capitalei cheltuie 1,2 milioane de euro pentru organizarea Târgului de Crăciun din acest an.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata