Podul Brooklyn din New York intră în reabilitare

21

La New York au început luni (23 august 2010) lucrările de reabilitare la Podul Brooklyn, unul dintre principalele simboluri ale oraşului. Lucrările sunt menite să-i dea monumentului istoric o nouă faţă, odată cu apropierea aniversării a 130 de existenţă.

Proiectul în valoare de 500 de milioane de dolari cuprinde mărirea rampelor drepte de acces pe pod, înlocuirea porţiunilor de asfalt deteriorate şi aplicarea unui nou strat de vopsea pentru protejarea structurii de oţel de procesul de corodare.
Factorii de decizie estimează că operaţiunile de reabilitare se vor încheia în 2014, la un an după ce podul cu o lungime de 1.800 de metri, care uneşte cartierele Brooklyn şi Manhattan, va împlini 130 de ani de existenţă.

Până în acest moment se ştie că lucrările vor presupune închiderea benzilor auto pe timpul nopţii pe direcţia spre Manhattan, deşi nu se aşteaptă ca traficul spre Brooklyn să fie afectat. De asemenea, se pare că nu vor fi afectate nici pasarelele care sunt străbătute zilnic de mii de turişti şi locuitori ai oraşului.
Primăria New York-ului va aloca circa 286 de milioane din cele 500 de milioane de dolari care sunt necesari pentru realizarea lucrărilor de reabilitare. Restul sumei va fi acoperit din fonduri federale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata