Poliția a cerut sprijin populației pentru identificarea suspectului din Iași după 2 ani de la faptă

17

 Imaginile cu posibilul agresor al fetiței din Iași, care pare a fi olandezul din cazul Dâmbovița, au fost transmise în spațiul public în anul 2018, pentru a cere sprijin din partea populației în identificarea bărbatului, deși dosarul penal de agresiune sexuală a fost deschis în 2016.

„În acest moment polițiștii efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului General pentru documentarea activității infracționale a persoanei care apare în imagini. În anul 2016, în județul Iași a fost înregistrat un dosar penal în care s-au făcut cercetări sub coordonarea unui procuror al Parchetului de le lângă Judecătoria Iași. Au fost desfășurate activități de cercetare penală, dar nu au fost elemente suficiente care să ducă la identificarea persoanei care apare în imagini”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Reprezentantul Poliției a mai precizat că imaginile de pe camerele de supraveghere în care apare suspectul au fost transmise în spațiul public în 2018, deși dosarul a fost deschis în 2016.

„S-a cerut sprijin din partea populației și mass media, fiind puse la dispoziție imaginile respective în vederea identificării persoanei care apare în imagini”, a mai spus sursa citată.

Poliția nu poate confirma, la acest moment, că bărbatul din imagini este olandezul care ar fi ucis-o pe Adriana, fetița de 11 ani din Dâmbovița.

„La acest moment nu putem nu putem confirmă că este vorba de aceeași persoană și se desfășoară activități și în cazul de la Iași sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului General. (…) În urma cercetarlor efectuate în 2016, nu au fost elemente suficiente care să ducă la identificarea persoanei în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române”, mai explică Ghebaur.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata