Ponta: Atât timp cât o să fac politică, o să o fac doar în PSD şi sprijin conducerea acestui partid

11

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, 22 iulie,în debutul ședinței Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD, că va face politică numai în PSD și că va sprijini conducerea partidului, indiferent dacă lider interimar va fi desemnat Liviu Dragnea sau Rovana Plumb.

„Vă asigur că, atât timp cât o să fac politică, o să o fac doar în PSD și că, atât timp cât voi fi membru al PSD, o să sprijin conducerea acestui partid. Mă întreba lumea dacă sprijin pe Rovana, pe Liviu, dacă plec. Păi, ei m-au sprijinit pe mine cât am fost președinte al PSD și același lucru voi face și eu față de toți cei prezenți și față de cei care veți lua deciziile în continuare politic”, a afirmat Ponta.

Acesta a ținut să adauge faptul că a fost „cea mai mare onoare” pentru el să dețină funcția de lider al PSD, adăugând că a învățat din experiența președintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, că „cel mai tare ești iubit în ziua în care ești ales și în ziua în care pleci din funcție. În perioada dintre cele două momente nu e la fel de simplu”.

Victor Ponta le-a solicitat social-democraților sprijinul, afirmând că eforturile sale, pe viitor, se vor concentra în proporție de 99% pe guvernarea țării, astfel încât rezultatele măsurilor Guvernului Ponta să servească PSD în viitoarele alegeri.

„Vreau să vă rog un singur lucru: să mă sprijiniți în continuare. Acum, 99% din eforturile mele (…) merg spre guvernare, însă în final dvs., politic, la anul, veți avea bătăliile la locale și parlamentare și eu vreau să ne folosească rezultatele guvernării și să zicem că încă o dată PSD a luat țara din prăpastie și a dus-o într-un loc bun”, a mai afirmat Ponta.

Nu în ultimul rând, Victor Ponta le-a mulțumit social-democraților pentru sprijinul pe care i l-au oferit cât a fost președinte al PSD și le-a spus acestora că nu au cu ce să se „rușineze” de guvernarea PSD.

„De la un partid înfrânt, în Opoziție și dezbinat, astăzi suntem cel mai important partid de la guvernare și eu sunt convins că o să fim un partid la fel de unit și după CExN de azi. Sunt absolut convins că împreună am făcut lucruri extraordinare și că tot împreună o să facem și alte lucruri importante. Vreau să ducem la bun sfârșit o guvernare de care dvs., ca și conducerea partidului, nu aveți de ce să vă rușinați, dimpotrivă. Guvernarea pedelistă a luat de la oameni, noi am dat oamenilor. Orice altceva e poveste”, a conchis acesta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata