Ponta despre deszăpezire: Băsescu ori minte, ori habar nu are ce se întâmplă în ţară

18

Premierul Victor Ponta a afirmat duminică, 2 februarie, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu „minte” în ceea ce priveşte contractele privind deszăpezirea, iar preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că şeful statului este „incorect” când vorbeşte de o „mascaradă televizată” în cazul operaţiunilor împotriva efectelor viscolului.

„Constataţi că domnul preşedinte Băsescu ori minte ori habar nu are ce se întâmplă în ţară, autostrada A2 este în funcţiune, contractele pentru autostrăzi şi drumuri naţionale nu le fac consiliile judeţene, deci vorbeşte nişte prostii îngrozitoare. De aceea nu cred că trebuie să-i răspundem noi. Cred că i-a părut foarte rău că a mers foarte bine deszăpezirea”, a spus Ponta.

El a adăugat că militarii nu participă la deszăpezire, ci la salvarea de vieţi, intervenind cu mijloace tehnice în situaţii excepţionale.

„Preşedintele vorbeşte numai prostii”, a completat premierul.

La rândul său, Crin Antonescu a susţinut că şeful statului a fost extrem de incorect vorbind de o „mascaradă televizată” în cazul operaţiunilor de deszăpezire.

„Eu cred că autorităţile au făcut foarte mult. Cred că preşedintele Băsescu a fost încă o dată extrem de incorect în această seară atunci când a vorbit de operaţiunea de deszăpezire ca o mascaradă televizată. Dacă a vrut să atace doi miniştri, pe domnul Dragnea, pe domnul Duşa sau pe domnul prim-ministru are atâtea alte prilejuri să o facă. Aici este vorba de mii de oameni care au lucrat şi au lucrat bine şi şi-au făcut datoria”, a declarat liderul PNL.

Cu privire la sugestia preşedintelui Traian Băsescu ca Guvernul să dea banii pentru deszăpezire Armatei şi Jandarmeriei, Antonescu a afirmat că acest lucru ar reprezenta „deturnare de fonduri”.

„Ca să ne ia DNA-ul sau ce?”, a adăugat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu acuză existenţa unei „mascarade televizate” în privinţa comandamentelor convocate pentru a acţiona în contextul condiţiilor meteorologice extreme, menită să fie „o acoperire pentru banii care se vor da firmelor clientelare care au contracte de deszăpezire”.

„Apropo cu prefecţii, fac o singură observaţie: mascarada televizată a comandamentelor nu face decât să fie o acoperire pentru banii nemeritaţi şi nemunciţi care se vor da firmelor clientelare care au contracte de deszăpezire, iar în locul lor a fost scoasă Armata şi Jandarmeria. Aş propune Guvernului să constate neîndeplinirea contractelor şi să dea banii pentru deszăpezire Armatei şi Jandarmeriei”, a afirmat Băsescu, duminică, la Palatul Cotroceni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata