Ponta: Deutsche Bank va fi şi mai mult implicată în România în proiecte de infrastructură energetică, în special cea de conectare România-Moldova

0

Deutsche Bank va fi în continuare și mai mult implicată în proiecte de infrastructură în România, în special în dezvoltarea infrastructurii energetice de conectare între România și Republica Moldova, a declarat premierul Victor Ponta joi, după inaugurarea Centrului Tehnologic Deutsche Bank la București.

„Am discutat cu Deutsche Bank, în primul și în primul rând, anul trecut, când am fost la sediul lor la Berlin și mi-au spus despre această investiție importantă, 500 de locuri de muncă și un centru tehnologic unic în Europa de Est. De asemenea, ca bancă, ca prezență financiară în România, Deutsche Bank este și va și mai mult, în continuare, implicată în proiectele de infrastructură. Iar, sprijinul special pe care România îl solicită, e vorba de companiile noastre energetice, având ca prioritate absolută dezvoltarea infrastructurii energetice de conectare între România și Moldova”, a spus premierul întrebat despre posibilitatea de extindere a Deutsche Bank în România pe partea de retail.

În discursul susținut după tăierea panglicii inaugurale a Centrului Tehnologic al Deutsche Bank, alături de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, și de liderii proiectului, printre care și managerul DBGT (Deutsche Bank Global Tehnology) Marian Popa, premierul a afirmat că orice investitor care creează locuri de muncă în țara noastră este un prieten al României.

„Cine creează un loc de muncă în România este un prieten al României. Dumneavoastră, prin acest proiect, sunteți de 500 de ori prieteni ai României, însă, evident, activitatea Deutsche Bank în România nu se rezumă doar la acest centru. Este vorba despre o colaborare pe termen lung și care, din punct de vedere al Guvernului, reflectă două lucruri esențiale. În primul rând, faptul că din punct de vedere economic, din punct de vedere al reformelor structurale, al perspectivei noastre de dezvoltare, România este într-o direcție bună. Este important ca această afirmație să nu aparțină doar liderilor politici sau guvernamentali de la București. Este important că această imagine de direcție economică bună este confirmată de toate rapoartele Comisiei Europene, ale agențiilor de rating”, a declarat Victor Ponta.

În cadrul vizitei făcute la Centrul Tehnologic al Deutsch Bank, premierul a apreciat modul de organizare a activității, printre altele, reținându-i atenția un smart board, tablou inteligent pe care se pot realiza simulări de soluții financiare și alte materiale decizionale.

Centrul Tehnologic al Deutsche Bank din Europa Centrală și de Est, situat în București, va crea până la 500 de locuri de muncă în domeniul IT&C până la finalul anului 2016. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata