Ponta l-a eliberat din funcţie pe şeful ANPC, Marius Dunca

20

Premierul Victor Ponta a decis marți, 3 noiembrie, eliberarea din funcție a președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Marius Alexandru Dunca.

Totodată, șeful Guvernului a decis eliberarea lui Marcel Bogdan Pandelică din funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului și numirea acestuia în funcția de președinte al ANPC.

Cele trei decizii au fost publicate marți în Monitorul Oficial.

*** Marius Dunca: Am fost numit politic, sunt demis politic… accept acest lucru 

Fostul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Marius Alexandru Dunca, consideră că a făcut tot ceea ce este legal și „omenește posibil” pentru a apăra drepturile consumatorilor și menționează că nu comentează decizia luată de Guvern în ceea ce îl privește, deoarece a fost numit politic și este demis tot politic.

„În acest moment vin în fața dumneavoastră și pentru moment spun doar atât — am făcut tot ceea ce este legal și omenește posibil pentru a apăra drepturile fundamentale și esențiale ale consumatorilor. Dacă ANPC este vinovat pentru toate problemele din această țară — de la imposibilitatea de a amaneta capra, la salamul de pe raft, la contractul semnat cu banca, la hotelul incorect clasificat, la clubul care funcționează fără un aviz pe care alte instituții ar fi trebuit să îl dea… Eu îmi asum vina și, vă rog, să nu condamnați comisarii care sunt la dispoziția dumneavoastră și care vă apară drepturile fiind remunerați mult mai puțin decât li se cuvine. Am fost numit politic, sunt demis politic…accept acest lucru! Nu comentez decizia Guvernului Ponta”, a spus Dunca, într-o declarație. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata