Ponta: Mai e de făcut justiţie în România cu cei care sunt încă protejaţi pe criteriu politic

20

În România trebuie să fie aplicată legea și în cazul celor care sunt protejaţi pe criterii politice, a susţinut joi, 10 aprilie, la Pitești, președintele PSD Victor Ponta, referindu-se în mod direct la fostul senator și lider al PDL Argeș, Mircea Andrei.

„Îmi pare rău că nu vine iar să candideze în Argeș Mircea Andrei. A candidat o dată. Dar și mai rău îmi pare că încă mai e liber. Îmi pare rău că mai e liber, pentru că înseamnă că mai e de făcut justiţie în România, cu cei care cu adevărat au furat, cu cei care cu adevărat au încălcat legea și care încă sunt protejaţi pe un criteriu politic, pentru că sunt cu domnul Băsescu, cu doamna Udrea, cu alţi domni și doamne de același fel. Dar dacă îl mai vedeţi vreodată trecând prin Argeș, să-i spuneţi că-l așteptăm după decembrie. Să-i spuneţi acest lucru și să-i spuneţi că, până la urmă, dreptate se va face, mai târziu decât ar fi trebuit, dar se va face și legea se va aplica, iar cei care au încălcat-o vor răspunde pentru asta”, a spus liderul social-democrat, într-un discurs ţinut cu ocazia lansării candidatului PSD la funcţia de președinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeș.

Pe de altă parte, Victor Ponta și-a reafirmat solidaritatea cu fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, cercetat în mai multe dosare instrumentate de DNA, exprimându-și speranţa că acesta își va demonstra nevinovăţia în justiţie.

„Mulţi dintre dumneavoastră au avut de suferit în mod nedrept, dar cred că până la urmă se va face dreptate. Și celui pe care întotdeauna l-am admirat, l-am considerat unul dintre cei mai puternici lideri ai PSD, și mă refer la Constantin Nicolescu. Deși a avut atât de suferit, eu cred că până la urmă nu doar justiţia îi va face dreptate, dar cred că noi toţi o să-i facem dreptate și dacă nu au putut niciodată să-l bată la vot, eu cred că va fi încă o dată, alături de toţi ceilalţi, în bătălia pentru a dovedi că în Argeș oamenii, adică cei mai importanţi, sunt alături de noi”, a spus Ponta.

Întrebat la conferinţa de presă de după eveniment dacă afirmaţiile sale nu pot fi considerate atacuri asupra justiţiei, premierul a respins o astfel de interpretare.

„În primul rând mă refer la partea juridică, și sunt deja trei ani și mai bine de când domnul Nicolescu se află într-o fază de judecată, iar eu nu pot decât să-mi exprim speranţa ca justiţia, judecătorii să-i facă dreptate. Există însă și o justiţie morală (…), pentru că domnul Nicolescu nu a pierdut niciodată la vot în Argeș, acum a luat decizia de a se retrage, dar va câștiga tot candidatul nostru, deci despre acel gen de dreptate morală vorbeam”, a explicat Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata