Ponta: Până se termină toate procedurile legale, elevii vor învăţa după manualele vechi

14

Premierul Victor Ponta a declarat joi că, până se termină toate procedurile legale, elevii vor învăța tot după manuale vechi, dar și-a exprimat convingerea că vor apărea și cărți noi în ciuda opoziției acelora care „au de pierdut” în urma acestei schimbări.

„Până se termină procedurile, proceduri legale, contestații, evident că vor învăța copiii tot din manualele din care au învățat acum un an, doi, trei, cinci, șapte, nouă. Dar, sunt absolut convins că, la un moment dat, se vor epuiza toate contestațiile, CNSC, Curtea de Apel, și vom avea manualele noi, pentru că România are nevoie de un sistem de educație modern, care să pregătească copiii pentru secolul XXI și tineri pentru secolul XXI”, a afirmat prim-ministrul, la finalul evenimentului care a marcat inaugurarea Hanului Gabroveni din centrul vechi al Capitalei.

Șeful Executivului a explicat că introducerea manualelor noi și a celor în formă digitală înseamnă o „schimbare fundamentală” la care se opun cei care au de pierdut ca urmare a apariției acestora. „Vreau să vă spun următorul lucru: avem niște manuale vechi de 11 ani. Toată lumea — părinți, profesori — a cerut să adaptăm programa școlară la secolul XXI. Din luna februarie s-a pornit procedura pentru a avea manuale noi, a avea manuale inclusiv în formă digitală. Ce înseamnă manuale digitale? Înseamnă că și un elev de la Chișinău poate să intre pe Internet și să descarce acel manual, asta este marea schimbare și nu mai trebuie să plimbăm și să tipărim toate lucrurile. Din păcate, știți foarte bine, că asta înseamnă o schimbare fundamentală, înseamnă să ajungem în secolul XXI și întotdeauna la schimbare există oameni care pierd ceva, oameni care pierd interese, oameni care pierd, până la urmă, un anumit mod de a face și de a trăi”, a afirmat Ponta.

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a decis joi să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I până la finalizarea licitației pentru noile cărți școlare digitale, a anunțat MEN.

Prin ordin al ministrului Educației, inspectoratele școlare județene au obligația ca, în regim de urgență, să completeze stocurile de manuale școlare pentru clasa I.

Conform sursei citate, pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja în școli. (AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata