Ponta spune că ar demisiona dacă Iohannis i-ar garanta numirea unui succesor din coaliţia de guvernare

24

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la postul B1 TV, răspunzând unei întrebări, că ar fi dispus să-și dea demisia din funcție doar dacă președintele Klaus Iohannis îi va garanta, printr-un ”acord politic” scris, că noul șef al executivului va fi tot din partea actualei coaliții de guvernare.

„Sigur că da. Dacă sunt convins și există o înțelegere politică că această coaliție de guvernare își duce mandatul la bun sfârșit (…)Numai cu președintele țării se poate o astfel de înțelegere, dar e valabil, din decembrie. Am spus lucrul acesta„, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă președintele Iohannis ar accepta o astfel de variantă, Ponta a spus: „Domnul Klaus Iohannis vrea Guvernul său, de la PNL, de la PDL de fapt, că domnul Predoiu e de la PDL”.

Premierul a menționat că este cu „demisia pe masă”, cu o singură condiție însă.

„Să fim corecți toți. Aia, că, domne’, nu poate să mă dea jos pe mine PNL și să plec eu singur, iertați-mă, chiar e de râs…Dacă nu puteți, haideți la alegeri. Repet, această coaliție are majoritatea pe care am tot verificat-o la moțiuni și la toate și are și performanțe guvernamentale pe care, culmea, chiar domnul Iohannis le invocă și-i mulțumesc pentru asta, ați văzut în interviurile din străinătate”, a mai spus Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News