Ponta: Tenaris Silcotub, Michelin şi Deutsche Bank au încredere să investească în România

21

Premierul Victor Ponta a declarat joi, 8 mai, într-o conferință de presă la Zalău, că România are în acest moment trei argumente importante în atragerea și dezvoltarea investițiilor străine: mână de lucru foarte bine pregătită, un sistem fiscal atractiv și un preț la energie competitiv.

Precizările primului ministru vin după o serie de vizite pe care le-a făcut în cursul zilei la mari investitori străini precum Deutsche Bank și Electromagnetica din București, respectiv Michelin și Tenaris Silcotub din Zalău.

„Nu ascund faptul că în acest moment România are trei argumente pentru care atrage investiții străine și pentru care se deschid noi facilități de producție (…) și anume: mână de lucru foarte bine pregătită — și asta e meritul în special al celor tineri, dar nu doar al celor tineri care sunt foarte bine pregătiți și vor să muncească, un sistem fiscal atractiv — fiscalitate scăzută și sisteme de ajutor de stat, de cofinanțare a unor proiecte și un preț la energie încă competitiv — energie electrică și gaz. Dacă păstrăm aceste trei elemente cheie sunt foarte optimist că în perioada imediat următoare asemenea proiecte ca cele pe care le-am vizitat astăzi se vor extinde și se vor înmulți”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a adăugat că atât Tenaris Silcotub, cât și Michelin și Deutche Bank au planuri de extindere a operațiunilor în România.

„Când aceste companii au încredere să investească, să-și dezvolte afacerile în România, acesta este cel mai sigur semn că suntem o țară care avem o capacitate economică și o capacitate umană extraordinară. Cred că pentru Michelin, ca și pentru celelalte companii, este important să avem un sistem economic-fiscal predictibil și stabil, veștile pe care le dăm să fie întotdeauna buna, în sensul în care evident că anunț în toate aceste întâlniri că avem deja în vigoare scutirea de impozit a profitului reinvestit, că reducem contribuțiile de asigurări sociale, că, cel mai important, am reușit și facem eforturi în continuare să păstrăm un nivel al prețului energiei care să păstreze competitivitatea investițiilor în economie însă cred, peste tot, și sunt foarte fericit să aud că cel mai important capital pe care îl găsesc în România este capitalul uman”, a declarat primul-ministru după vizita la compania Michelin.

Acesta a subliniat că o veste bună dată celor două mai companii străine din Zalău este reînceperea lucrărilor la Autostrada Transilvania.

„Din încasările din acciza la carburant vom reporni lucrările la Autostrada Transilvania (…). Pentru cele două mari companii, Michelin și Silcotub, e un anunț extrem de important și atunci am devansat cu o zi acest anunț”, a menționat premierul.

Victor Ponta a subliniat că în contextul problemelor din regiune, România este favorizată deoarece nu este dependentă nici de gazul din Rusia și nici de exporturile sau importurile din această țară, ceea ce face ca unii investitori străini să se orienteze către țara noastră. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata