Ponta: Vom vota pentru numirea făcută de Iohannis la conducerea SRI

13

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, 25 februarie, după ce a ieșit din sala de plen a Camerei Deputaților, că parlamentarii social-democrați îl vor susține la conducerea SRI pe Eduard Hellvig, propus de președintele Klaus Iohannis.

„Vom vota pentru numirea făcută de președintele Iohannis la conducerea SRI (…) Cred că un echilibru trebuie păstrat. Fiind vorba de persoana domnului Hellvig, cu care am lucrat foarte bine în momente importante și dificile în USL, îl vom vota, însă ca principiu trebuie să discutăm dacă într-adevăr toate instituțiile importante din România trebuie să fie conduse doar de persoane care aparțin aceleiași forțe politice (…)”, a răspuns Ponta unei întrebări legate de faptul că liberalii ar fi spus că social-democrații tergiversează votul pentru nominalizarea lui Hellvig la șefia SRI.

El a adăugat că își dorește, în același timp, să poarte o discuție despre „renunțarea la ipocrizie”.

„Anul trecut am auzit să nu ia PSD toată puterea și era corect acest discurs. (…) Acum, însă, nu mai e valabil, acum toate numirile se fac de la PNL, ceea ce nu cred că este în regulă (…)”, a precizat Ponta.

Întrebat dacă intenționează să discute cu președintele Iohannis ca șeful SIE să fie din partea social-democraților, Victor Ponta a spus că nu crede că se va întâmpla așa, adăugând că e importantă o discuție despre „păstrarea unui echilibru”, care este „cea mai bună soluție”.

„Nu cred că va numi de la social-democrați, să nu ne facem iluzii. Așa a făcut dictatorul Băsescu, a numit de la Opoziție. Acum, când e democrație, nu se va numi de la Opoziție. Dar să discutăm, să păstrăm un echilibru cred că este soluția cea mai bună. E un principiu pe care dânșii l-au anunțat anul trecut și pe care aș vrea să-l respectăm și anul acesta, și anii viitori”, a mai precizat Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata