Povestea campionilor mondiali care câştigă 1.500 de lei pe lună

17

Dublu medaliat cu aur la Poznan, moldoveanul Mihalachi va fi angajat ca agent de poliţie la Dinamo, iar Dumitrescu, colegul său de canoe, va fi înaintat în grad.

Acum mai bine de o lună, la Campionatele Europene de kaiac-canoe, România câştiga o medalie de aur şi una de bronz prin echipajul Dumitrescu – Mihalachi. Imediat după această performanţă, celor doi li s-a prezis un viitor strălucit. Iar cel care îi lăuda era un nume cu greutate în sportul românesc: Ivan Patzaichin.

„Băieţii au lucrat şi cu mine şi au fost campioni europeni la campionatele de tineret. Mihalachi e unul din sportivii aduşi de mine din Republica Moldova, am cerut să i se facă cetăţenie. Mă bucur foarte mult pentru ei. Aveam o echipă foarte bună atunci când eram antrenor şi erau oarecum de aşteptat aceste rezultate. Mă bucur că am lăsat în urma mea nişte băieţi talentaţi. Sunt sportivi tineri şi atât Dumitrescu, cât şi Mihalachi sunt foarte conştiincioşi şi ambiţioşi. Sunt sportivi capabili de rezultate foarte bune în continuare”, anticipa Patzaichin, iar Mondialele de la Poznan i-au dat dreptate.

Două medalii de aur pentru Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, iar sportul din România primeşte o gură de oxigen într-un moment în care criza financiară îl loveşte din plin.

Elisabeta Lipă: „Nu cred că ministrul Funeriu are curaj să le reducă premiile”

Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, campionii mondiali de la Poznan, sunt cei mai fericiţi sportivi dinamovişti, în acest moment, crede Elisabeta Lipă, dar şi ea, ca preşedinte la CS Dinamo, are cu ce se lăuda. „Vorbim despre medaliile astea ca despre cele şapte minuni ale lumii”, spune Elisabeta Lipă, care a vorbit cu cei doi campioni mondiali şi are veşti foarte bune pentru ei. „Nici nu-şi dau seama ce au realizat, atât de bucuroşi sunt”, a declarat, pentru Gândul, Elisabeta Lipă, „dar este normal, având în vedere vârsta lor, faptul că sunt la început de carieră”.


Un aur mondial, mai puţin de 10.000 de euro

Pe lângă angajare şi înaintare în grad, cei doi vor primi un premiu de la Agenţia Naţională pentru Tineret şi Sport care, în cifre, înseamnă 40.000 de lei, puţin sub 10.000 de euro.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata