Prahova: Răzvan Alexe, arestat în dosarul în care sunt cercetaţi Mircea şi Vlad Cosma, rămâne în detenţie

19

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, luni, că Răzvan Alexe, arestat într-un dosar de trafic de influenţă în care sunt cercetaţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, deputatul Vlad Cosma, va rămâne în detenţie.

Potrivit site-ului oficial al ÎCCJ, magistraţii au respins ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu formulată de inculpatul Răzvan Alexe.

Alexe a fost arestat la data de 14 noiembrie 2013 într-un dosar în care fusese reţinut de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, procurorii declinând, ulterior, dosarul la DNA.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, inculpatul ar fi pretins şi primit sume totalizând peste cinci milioane de lei după ce a lăsat să se creadă că are influenţă asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Procurorii DNA Ploieşti au extins ancheta în acest dosar, astfel că, săptămâna trecută, au fost audiaţi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, dar şi directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Adrian Alixandrescu. Anchetatorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de aceştia.

Potrivit şefului DNA Ploieşti, Lucian Onea, Mircea Cosma şi Daniel Alixandrescu sunt cercetaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce deputatul Vlad Cosma este cercetat pentru trafic de influenţă. ‘Din ordonanţa de efectuare a urmăririi penale a rezultat că, în perioada 2012- 2013, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, împreună cu o altă persoană apropiată, a pretins şi a primit de la mai mulţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale – denunţători în cauză – importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăţi comerciale controlate în fapt de către inculpatul Alexe Răzvan. Sumele de bani au fost pretinse de către cei doi în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl lui Cosma Vlad Alexandru) şi Alixandrescu Daniel Adrian (director al Direcţiei Patrimoniu), astfel încât societăţile respective să obţină de la CJ Prahova lucrări şi servicii curente de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, supraevaluate, şi pentru a deconta cu prioritate a unor lucrări deja efectuate, în temeiul unor contracte anterioare’, se arată într-un comunicat al DNA.

În urma audierilor, procurorii i-au reţinut pe Mircea Cosma şi Daniel Alixandrescu, cerând arestarea lor, însă instanţa a dispus măsura controlului judiciar în cazul preşedintelui CJ Prahova şi măsura arestului la domiciliu în cazul directorului Direcţiei Patrimoniu.

De asemenea, anchetatorii au formulat o cerere de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Vlad Cosma, iar plenul Camerei Deputaţilor a votat luni împotriva acesteia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata