Preşedintele ANI, audiat la DNA în dosarul patronului OTV

17

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Alexandru Cătălin Macovei, a fost audiat miercuri (28 iulie 2010) de procurorii Direcţia Naţionale Anticorupţie, în calitate de martor, în dosarul în care patronul OTV, Dan Diaconescu, este acuzat că l-ar fi şantajat pe omul de afaceri Petre Paul Ţârdea, susţin surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Alexandru Cătălin Macovei ar fi venit să dea detalii despre modul în care a instrumentat, pe vremea când era procuror DNA, dosarul deschis pe numele lui Dan Diaconescu, înainte ca acesta să fie declinat la Parchetul Judecătoriei sectorului 4.
În 19 iulie, DNA menţiona într-un comunicat că dosarul penal conexat la o altă cauză, în care este cercetat Dan Diaconescu, nu a fost niciodată soluţionat şi nici redeschis.

„Dosarul penal conexat în acest moment la cauza precizată mai sus nu a fost vreodată soluţionat şi nici redeschis, fiind conexat ca urmare a unui conflict negativ de competenţă intervenit între Direcţia Naţională Anticorupţie şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, prin care a fost stabilită competenţa în favoarea DNA – Secţia de combatere a corupţiei”, explica Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA.

Patronul televiziunii OTV, Dan Diaconescu, s-a prezentat săptămâna trecută, la DNA, pentru a lua la cunoştinţă de o nouă acuzaţie de şantaj. Acesta a afirmat, la ieşirea din sediul DNA, că nu poate să dea declaraţii într-un dosar în care nu ştie exact despre ce este vorba.
Avocaţii patronului OTV au precizat că anchetatorii susţin că Diaconescu a cerut, împreună cu jurnalistul Mihai Ghezea, 100.000 de euro de la omul de afaceri Petre Paul Ţârdea şi că a fost dat un avans de 4.500 de euro.

Ei au mai menţionat că acea plângere s-a formulat în 2005, iar DNA analizând dosarul în 2007 ar fi dat o soluţie de neîncepere a urmăririi penale pentru că şantajul nu era considerat faptă de corupţie, motiv pentru care a fost trimis dosarul la sectorul 4, care l-ar fi soluţionat în parte. Potrivit avocatului, „dosarul a ajuns acum la DNA , fără să se ştie cum”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata