Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a revenit în ţară după tratamentul făcut în SUA

20

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a revenit în ţară vineri seară, 31 ianuarie, după ce a fost plecat pentru a se trata medical la o clinică din SUA, au declarat  reprezentanţi ai CJ.

 Pe 23 ianuarie, Constantinescu a plecat din România, însoţit de soţie, pentru a se interna la spitalul Stanford din California.

Pe 17 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins cererea preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara timp de 30 de zile, decizia fiind definitivă.

Plângerea formulată de Constantinescu împotriva interdicţiei impuse de procurorii DNA a fost considerată nefondată de către judecători.

Preşedintele CJ Constanţa a putut însă părăsi ţara până pe 31 ianuarie, procurorii DNA înlăturând restricţia pentru o perioadă de 15 zile, la solicitarea acestuia de a putea pleca în SUA pentru a-şi trata afecţiunile medicale pe care le are.

Pe 15 ianuarie, preşedintele CJ Constanţa a fost ridicat din parcarea sediului CJ de către procurorii DNA şi dus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa pentru a fi înştiinţat cu privire la învinuirile care i se aduc.

Potrivit DNA, din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori rezultă că există date şi indicii temeinice conform cărora Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al CJ Constanţa, în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de peste 5 milioane de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata