Preşedintele CJ Mehedinţi, şeful IPJ şi liderul PSD Orşova, reţinuţi de procurorii DNA

11

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Ștefan Ponea, şi liderul PSD Orşova, Constantin Popescu, au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au confirmat joi  surse DNA.

Cei trei vor fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Adrian Duicu, Ștefan Ponea, Constantin Popescu şi mai mulţi funcţionari au fost audiaţi în noaptea de miercuri spre joi.

Marian Boţilă, secretar la Primăria Orşova, a declarat miercuri la DNA că este vorba de câteva abuzuri din partea autorităţii locale, respectiv a Primăriei Orşova, cu privire la vânzarea şi concesionarea unor terenuri care au aparţinut autorităţilor locale.

„Este vorba de câteva terenuri pe malul Dunării şi câteva terenuri în zona Valea Cernei concesionate şi ulterior cumpărate de preşedintele PSD Orşova, Popescu Constantin. (…) Au fost cumpărate la aproximativ şase, şapte euro, în condiţiile în care terenul depăşeşte 33 de euro pe metru pătrat. Am fost eliberat din funcţie de trei ori până acum pe aceste motive, că am scos la iveală aceste abuzuri”, a afirmat el.

Miercuri, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul anchetei de la Consiliul Judeţean Mehedinţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, trafic de influenţă/cumpărare de influenţă, folosirea, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii DNA au efectuat şi percheziţii la sediile unor instituţii publice, societăţi comerciale şi proprietăţi aparţinând unor reprezentanţi ai administraţiei judeţene din Mehedinţi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata