Președintele Iohannis reacționează în scandalul momentului

3

”Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA, care face o treabă bună!”

Președintele Klaus Iohannis reacționează în scandalul momentului, legat de procurorii din Direcția Națională Anticorupție. Este prima declarație a președintelui, după apariția dezvăluirilor fostului deputat Vlad Cosma, în care acuză procurorii DNA Ploiești că au fabricat probe false, în dosarele penale.

Avem un scandal în spațiul publioc, de data aceasta multă lume se așteaptă să îmi exprim opinia în această chestiune. 

 

”Din puntul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte: Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei Direcții. După părarea mea, această âncercare este una jalnică și neconsvingătoare iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere să o repet.

După părarea mea, DNA și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac sau această încercare de atac din partea unor penali este de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună.

Am avut în această după-amiază o întâlnire, i-am primit pe Dăncilă și pe Dragnea, aici, la Cotroceni. Această întâlnire a fost planificată din seara când a fost depus jurământul Guvernul, rostul fiind de a defini cadrul colaborării intituționale între mine și noul GUvern.

Am discutat în cadrul întâlnirii despre nevoia de colaborare în unele proecte care sunt de importanță națională.

Iohannis a spus că a discutat și despre Justiție, și ce s-a convenit cu ministrul și mi-am exprimat și nemulțumirea că există un nou scandal legat de justiție.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a revenit joi în țară, din Japonia, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă. El a anunțat, într-o declarație susținută la minister, că va prezenta un raport în Parlament, joia viitoare, cu referire la activitatea DNA.

Toader a mai spus că distinct de raportul pe care îl va prezenta în Parlament, săptămâna viitoare, joi, va face o informare de presă, în care va prezenta conținutul și concluziile raportului cu referire la activitatea DNA.

În urmă cu o zi, Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, a susținut o conferință de presă, la sediul DNA. Conferința de presă a procurorului-șef al DNA a venit în contextul scandalului în care este implicată insituția pe care o conduce și DNA Ploiești, condusă de procurorul-șef Lucian Onea.

Procurorul-șef al DNA a făcut precizări în legătură cu afirmațiile făcute de Mihaiela Moraru Iorga și Vlad Cosma. ”Nu am niciun motiv să îmi dau demisia”, a spus Kovesi.

Sursa: Libertatea.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata