Preţul pâinii va creşte cu 30%

22

Preşedintele Federaţiei Agrostar, Niculae Ştefan, preconizează o creştere cu 30% a preţului pâinii, ca urmare a scăderii producţiei de grâu şi politicii Ministerului Agriculturii.

„Preţul pâinii va creşte pe fondul creşterii preţului la grâu. Având în vedere că producţia de grâu este foarte, foarte mică şi afectată de schimbările climatice, probabil că importurile care se vor face şi creşterea preţului vor duce la scumpirea pâinii cu 30 la sută”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Niculae Ştefan.

El apreciază că majorarea va avea loc începând cu lunile octombrie – decembrie şi spune că asemenea previziuni au fost făcute şi de procesatorii şi producătorii mari de grâu.

Niculae Ştefan susţine că această creştere este şi o consecinţă a politicilor proaste ale Ministerului Agriculturii, fiindcă, în mod normal, România n-ar trebui să aibă asemenea probleme.

„Aceste preţuri sunt consecinţa politicilor proaste şi de aceea am şi cerut ca acest ministru (al Agriculturii – n.r.) să plece. (…) România n-ar trebui să aibă probleme cu creşterile de preţuri, pentru că avem capacitatea să aprovizionăm nu numai populaţia României, ci şi încă 80 de milioane de locuitori; astea sunt studiile care s-au făcut şi potenţialul agriculturii din România.

Din păcate, am ajuns aici şi celor de la minister să le fie ruşine să mai iasă pe stradă! Te duci într-o piaţă şi vezi că 70 la sută sunt produse din import, când tu ai 3 – 4 milioane hectare de teren nelucrat şi când mulţi producători de lapte n-au unde să-şi vândă laptele. E o ruşine naţională”, a susţinut preşedintele Agrostar.

Niculae Ştefan a fost prezent joi la Cluj cu prilejul constituirii unei organizaţii a federaţiei pe care o conduce.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News