Prima casă pasivă din România consumă aproape la fel de mult curent cât un bec

19

– Prima Casa pasiva din Romania va fi gata la finalul acestui an si se va afla in incinta Universitatii Politehnice din Bucuresti (UPB), informează Wall-street.ro

Locuinta va avea o suprafata de 160 de metri patrati, fiind conceputa pe sistemul parter plus etaj. Consumul general de energie pentru incalzirea ambientala va fi de sub 15 kwh/mp/an, in conditiile in care consumul unei case construite dupa conceptele arhitecturale obisnuite ajunge la valori cuprinse intre 200-240 kwh/mp/an.

Noile cerinte generale de performanta energetica a cladirilor de Clasa A incearca un consum general sub 70 kwh/mp/an.

Peretii casei vor fi construiti din BCA (Beton Celular Autoclavizat) produs de compania germana Xella.

Condiţiile de construire şi atestare ale Casei Pasive Politehnica Bucureşti includ respectarea standardelor de etanşeitate, împreună cu un sistem „verde” de asigurare a climatului interior şi garanţia unor costuri scăzute ale construcţiei.  In acelasi timp, s-au luat in considerare caracteristicile de eficienta termica si difuzia la vapori.

Initiativele de construire a cladirilor pasive sunt mult mai prezente in alte state europene. In Germania, de exemplu, s-au construit pana in prezent peste 8.000 de case pasive, in timp ce in Austria exista peste 1.500 de astfel de cladiri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata