Prima ediţie a Festivalului Dinozaurilor

16

Prima ediție a Festivalului Dinozaurilor va avea loc în perioada 24-26 iulie în mai multe localități din Țara Hațegului, manifestarea organizată de Geoparcul Dinozaurilor incluzând în program ateliere de creație dedicate copiilor, un concert folk în Cetatea Mălăiești și reprezentații de teatru.

Evenimentul se înscrie pe linia altor acțiuni derulate până acum de Geoparc, cu accent pe latura artistică și culturală, scopul final fiind promovarea în rândurile turiștilor a dinozaurilor pitici — unici în lume, care au trăit pe fosta Insulă a Hațegului în urmă cu 70 de milioane de ani.

‘Ne propunem să promovăm Geoparcul Dinozaurilor, dar și întreaga zonă a Țării Hațegului. Festivalul Dinozaurilor se referă la dinozauri, dar și la ceea ce înseamnă un geoparc, adică relația dintre om și pământ’, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Geoparcului Dinozaurilor, Adina Popa.

Turiștii care se află în zona Hațegului vor putea să vadă machetele în mărime naturală realizate pentru Magyarosaurus Dacus și Balaurul bondoc, dar și cuiburile cu ouă de dinozaur descoperite la Tuștea.

‘Magyarosaurus Dacus a ajuns deja la Hațeg pentru a atrage un număr cât mai mare de turiști. Balaurul bondoc îi așteaptă pe turiști la centrul de vizitare din orașul Hațeg, iar în localitățile General Berthelot și la Casa Dinozaurilor Pitici din Sânpetru vor putea vedea machete de dinozauri, cuiburi cu ouă de dinozauri și expoziții tematice realizate de studenți de la Universitatea din București’, a completat reprezentanta Geoparcului.

Pe de altă parte, în cele trei zile ale manifestării vor avea loc mai multe ateliere de creație dedicate copiilor, în care aceștia se vor juca și vor crea propriile piese pe care le vor putea lua apoi acasă, dar și prezentarea unei piese de teatru.

Iubitorii muzicii folk sunt invitați sâmbătă, de la ora 19,30, la ‘O seară între prieteni’ alături de soliștii Dana Florian, Nicu Zotta, Felicia Popescu, Florin Camen, Dan și Teo Manciulea. Decorul va fi asigurat de Cetatea medievală Mălăiești, din comuna Sălașu de Sus.

Intrarea publicului la toate evenimentele este liberă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata