Prima extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale va avea loc pe 13 aprilie

17

Premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul a inițiat un proiect de Ordonanță privind instituirea Loteriei Bonurilor Fiscale (LBF), inițiativă menită să contribuie la combaterea evaziunii fiscale, și adaugă că prima extragere ocazională va fi organizată pe 13 aprilie 2015, cu un fond de premiere de un milion de lei.

„Loteria Bonurilor Fiscale — o inițiativă extrem de binevenită, care, la fel ca în alte state în care s-a aplicat, va ajuta la combaterea evaziunii fiscale. Vom începe Loteria Bonurilor Fiscale pe 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paști), când se va programa prima extragere ocazională, având un fond de premiere de un milion de lei”, a scris premierul pe pagina de Facebook.

Victor Ponta precizează că proiectul de Ordonanță este postat spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Conform proiectului, „organizarea Loteriei bonurilor fiscale, denumită în continuare Loterie”, se organizează „ca măsură pentru combaterea evaziunii fiscale și reducerea economiei subterane”.

„Loteria constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente și nerezidente în România, care dețin bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României”, potrivit proiectului de act normativ.

La Loteria care este organizată lunar pot participa bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară organizării extragerii. Totodată, LBF se poate organiza și ocazional. Extragerile sunt organizate de către Compania Națională „Loteria Română”—S.A. și sunt publice.

Totodată, proiectul de ordonanță privind Loteria Bonurilor Fiscale prevede că „revendicarea premiilor se face prin depunerea bonului fiscal câștigător, în original, la orice unitate teritorială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, alături de copia actului de identitate sau a pașaportului titularului bonului și de o declarație al cărei model se aprobă prin ordin al ministrului finanțelor publice, până la data de 30 aprilie 2015”.

Pentru anul 2015, prima extragere lunară are loc în luna iulie 2015, mai prevede proiectul de ordonanță. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata