Prima ninsoare în Parâng şi Retezat; stratul de zăpadă este de între 5 şi 10 centimetri

22

Primele ninsori din acest sfârșit de an au căzut marți în masivele Parâng și Retezat, din județul Hunedoara, stratul de zăpadă fiind cuprins între 5 și 10 centimetri, potrivit estimărilor salvamontiștilor.

Cel mai mult a nins în Masivul Parâng, unde ninsoarea măsoară circa 10 centimetri. ‘A început să ningă din cursul nopții, dar este posibil ca zăpada să se topească, pentru că pământul este relativ cald’, a declarat  șeful Salvamont Petroșani, Dumitru Bârlida.

Un strat de zăpadă de aproximativ 5 centimetri s-a depus și în stațiunea Straja. ‘Este frig și prognoza arată o răcire a vremii’, a precizat George Resiga, de la Salvamont Lupeni.

În Masivul Retezat a nins începând de marți dimineața, dar grosimea ninsorii depuse nu depășește 5 centimetri, a apreciat primarul comunei Râu de Mori, Niculiță Mang. ‘Zăpada este încă apoasă. Dacă vor fi turiști care doresc să urce în stațiunea Râușor, la acest sfârșit de săptămână, nu vor fi probleme cu accesul spre această zonă de munte’, a dat asigurări edilul local. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata