Primarul de la Cogealac – Constanţa rămâne în arest

24

Tribunalul Constanţa a admis miercuri (25 august 2010) recursul formulat de procurori în cazul primarului comunei Cogealac şi a altor 6 persoane, printre care şi viceprimarul, şi a dispus menţinerea inculpaţilor în arest.

Decizia instanţei este definitivă şi a fost dată după ce, marţi seară, magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru primarul Catu Hristu şi a celorlalte şase persoane, în cazul conflictului iscat, la sfârşitul lunii trecute, la parcul eolian din localitate.

Hotărârea magistraţilor Judecătoriei a fost apoi atacată prin recurs, la Tribunal, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal, recursul judecându-se în după-amiaza acestei zile.
Potrivit anchetatorilor, inculpaţii sunt acuzaţi de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii publice, iar primarul Cati Hristu este cercetat penal şi pentru ultraj asupra unui poliţist, instigare publică şi apologia infracţiunilor.

La Cogealac, cinci bărbaţi au fost împuşcaţi cu bile de cauciuc de agenţii firmei de pază a investitorului care construieşte parcul eolian, în urma unui conflict iscat între aceştia şi zeci de săteni şi reprezentanţi ai administraţiei comunale care pretind că respectiva investiţie este ilegală.
În urma altercaţiei, primarul şi viceprimarul comunei Cogealac, precum şi şase săteni au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, unul dintre ei fiind eliberat, în urmă cu câteva zile, instanţa hotărând ca acesta să fie cercetat penal în stare de libertate, dar cu interdicţia de a nu părăsi localitatea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata