Primul film documentar turistic despre fenomenele paranormale din pădurea clujeană Hoia – Baciu

22

O echipă din Cluj-Napoca lucrează la realizarea primului film documentar turistic despre pădurea Hoia-Baciu, care este cunoscută pentru fenomenele paranormale care s-ar petrece în zonă.

‘O echipă de producţie formată din videografi, fotografi şi jurnalişti lucrează la realizarea primului film documentar turistic despre pădurea bântuită Hoia — Baciu, cunoscută în întreaga lume pentru fenomenele paranormale care au loc aici, cum ar fi senzaţii de arsură pe piele, că eşti urmărit sau că auzi voci, pe care oamenii nu le pot explica.

Filmul va dura aproximativ o jumătate de oră, este filmat full HD şi narat în engleză de fostul prezentatorul britanic de la BBC Peter Baker. Documentarul va fi subtitrat în română, franceză, germană şi maghiară şi va finalizat spre sfârşitul anului, urmând să fie lansat în decembrie, de Saturnalii, care era o sărbătoare romană închinată zeului Saturn. Azi am lansat trailerul filmului, o avanpremieră cu imagini spectaculoase din pădure filmate atât ziua cât şi noaptea’, a declarat, miercuri, presei, Laura Călugăr, co-producătorul filmului.

Ea a mai spus că în cadrul filmului, intitulat ‘Pădurea Hoia — Baciu — adevăr sau legendă’, mai mulţi cercetători îşi expun punctele de vedere legate de fenomenele paranormale şi apariţiile înregistrate în Pădurea Hoia — Baciu, dar şi specialişti care vor oferi explicaţii ştiinţifice despre copacii încolăciţi şi cu forme ciudate din pădure.

‘Filmul va fi vândut, ca suvenir, sub forma unui stick din lemn din Pădurea Hoia — Baciu, pus într-o cutie specială, cu un mesaj privind faptul că o parte din fondurile strânse vor fi folosite pentru ecologizarea pădurii şi pentru amplasarea de indicatoare turistice şi panouri informative. Transilvania este în acest an o destinaţie turistică de top, conform Lonely Planet, iar turiştii străini sunt principalii amatori de astfel de filme’, a menţionat Laura Călugăr.

Cercetători şi fotografi susţin că în Pădurea Hoia-Baciu, situată la marginea municipiului Cluj-Napoca, s-ar produce fenomene paranormale, de genul umbrelor, luminilor, siluetelor umanoide sau a unor voci. De asemenea, potrivit specialiştilor, aici se înregistrează anomalii magnetice, fluctuaţii ale câmpului electromagnetic, emisii infrasunet, iar anul 1968 ar fi fost fotografiat un OZN. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata