Primul mall vândut cu 1 euro: Immoeast a preluat integral Polus Center Constanţa

23

– Cu datorii de 40 de milioane de euro,mallul din Constanţa, care urma sa aiba o suprafata de 50 de hectare, fusese evaluat acum trei ani la 185 de milioane de euro, informează Ziarul Financiar.

Fondul austriac de investitii Immoeast, investitorul imobiliar cu cea mai mare expunere pe piata locala, unde detine active de aproape un miliard de euro, a cumparat 85% din proiectul de mall Polus Center din Constanta pentru un euro, urmand sa preia datoriile de circa 40 de milioane de euro ale firmei dezvoltatoare.

Mallul, care ar urma sa aiba o suprafata inchiriabila de 50.000 de metri patrati, se afla inca in constructie, finalizarea urmand sa aiba loc cel mai probabil in prima parte a anului viitor.

Austriecii aveau un contract pentru preluarea mallului inca din 2007, pretul negociat initial fiind de 185 mil. euro la finalizarea constructiei.

Immoeast a preluat mallul de la compania TriGranit, controlata de catre Sandor Demjan, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Ungaria, care le-a mai vandut austriecilor si proiectul Polus Center din Cluj pentru 210 milioane de euro.

Austriecii au decis insa sa preia acum firma Tripont Invest, care era responsabila de dezvoltarea proiectului, urmand practic sa plateasca doar costurile constructiei pana in momentul de fata.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata