Primul ultramaraton organizat între Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor şi Cetatea Deva

21

Primul ultramaraton dedicat promovării obiectivelor turistice ale județului Hunedoara a început luni dimineața în cetatea dacică Sarmizegetusa Regia și va continua pe parcursul zilei pe un traseu ce include Castelul Corvinilor din Hunedoara și Cetatea Deva, organizatorul acestuia fiind sportivul Aristide Necula, cunoscut pentru că a reușit să încheie cel mai greu maraton din lume – Marathon des Sables – în Deșertul Sahara.

‘Ideea ultramaratonului Dava Corvina Dacica s-a născut după ce m-am gândit să leg între ele, prin alergare, trei monumente istorice importante ale județului Hunedoara. Este o formă de promovare culturală și turistică a județului Hunedoara prin care sper ca aceste obiective să devină mai cunoscute și mai interesante pentru vizitatori’, a declarat  Aristide Necula.

Startul în ultramaratonul Dava Corvina Dacica a fost dat luni dimineața, 27 iulie, la ora 8,00, din cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din Munții Orăștiei.

‘Din punctul nostru de vedere, este o onoare că a ales ca punct de plecare Sarmizegetusa Regia. Această legătură între trei monumente importante ale României este una deosebit de benefică pentru ceea ce înseamnă respectul față de istorie’, a afirmat administratorul sitului arheologic, Vladimir Brilinsky.

Aristide Necula va parcurge pe parcursul zilei circa 90 de kilometri, iar pe ultimii 20 de kilometri, de la Castelul Corvinilor până la Cetatea Deva sunt așteptați să i se alăture și alți iubitori ai alergării din Deva sau Hunedoara. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata