Prinţul Paul, plasat în arest la domiciliu

0

Magistrații Curții de Apel Brașov au decis sâmbătă, 12 decembrie, plasarea un arest la domiciliu a prințului Paul, în dosarul privind retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa.

Prințul Paul este acuzat de procurorii DNA de cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave, și a fost prezentat sâmbătă Curții de Apel Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, care a fost respinsă de magistrați.

Decizia nu este definitivă, procurorii putând face contestație.

La ieșirea de la instanță, prințul Paul a afirmat că va pleca direct la București. El a precizat că în continuare se consideră nevinovat și că se simte puțin mai relaxat după decizia Curții de Apel Brașov.

Avocatul acestuia a susținut că nu a făcut contestație la decizia de sâmbătă a Curții de Apel Brașov.

Direcția Națională Anticorupție a informat vineri că procurorii au dispus reținerea prințului Paul și luarea măsurii controlului judiciar față de președintele Academiei de Științe Agricole din România, Gheorghe Sin, în dosarul privind retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa.

*** Prinţul Paul a cunoscut fiecare demers făcut de membrii grupului infracţional 

Prințul Paul a cumpărat influența pretinsă de Remus Truică și asociații acestuia și a cunoscut fiecare demers făcut de membrii grupului infracțional, fiind informat periodic, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer sâmbătă arestarea preventivă a inculpatului, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

Faptul că prințul era informat despre evoluția demersurilor reiese și dintr-o convorbire telefonică pe care a avut-o cu Remus Truică în cursul anului 2007:

Paul: Avem un apel de la omul lui Whiteheave (?), nu știu ce are de gând. Știi de ce vrea să vorbească cu noi?
Truică: Cred că, din cauză că am discutat mult cu doamna…

Paul: Da.
Truică: …și ea a acceptat tot ce i-am spus…

Paul: A, bun!
Truică: Deci cred că vrea probabil să te informeze și să-ți arate că este foarte flexibil!

Paul: Bine. A zis că, vineri, cazul pe care îl avea, a fost amânat pentru iulie, anul viitor! Este chiar…
Truică: Avem soluții aproape pentru toate, așa că…

Paul: Bine, pentru că eu cred că este un pic depășit, cred că-și dau seama de situația adevărată!
Truică: În mod sigur!”.

Într-o altă convorbire interceptată de anchetatori, Remus Truică primește de la prințesa Lia asigurări că soțul ei este „un bun coechipier”.

Truică: Prințesă! Bună ziua! Ce faceți?
Lia: Foarte bine, aștept cu nerăbdare să împărtășim niște… (?) bune, dar cred că motivul pentru care Paul te-a sunat a fost să te înștiințeze că, orice decizie ai lua, nu doar pentru a fi în fundal, Paul este un bun coechipier!

Truică: Eu sunt foarte entuziast cu privire la aspectul ăsta!”.

Potrivit procurorilor, prințul Paul a acceptat promisiunile lui Truică privind demersurile pentru retrocedarea Fermei Băneasa, deoarece cunoștea influența pe care acesta o avea asupra unor funcționari publici.

„Fiind conștient de influența reală pe care o avea inculpatul Truică Remus asupra funcționarilor publici, direct sau prin intermediul asociaților săi, datorită poziției sale politice și potenței financiare pe care o afișa, acesta pretinzând că are relații în lumea politică la cel mai înalt nivel, respectiv în calitate de fost șef al cancelariei primului ministru cunoaște politicieni de top și funcționari publici la nivelul instituțiilor centrale, inculpatul Al României Paul a acceptat promisiunile acestuia, făcute în sensul că va interveni oriunde va fi necesar pentru soluționarea favorabilă a cererilor de retrocedare, cedând în schimb o parte considerabilă, între 50 — 80% din fiecare bun care va fi obținut”, se arată în referat.

Procurorii DNA au dispus vineri reținerea prințului Paul și luarea măsurii controlului judiciar față de președintele Academiei de Științe Agricole din România, Gheorghe Sin, în dosarul privind retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa.

Prințul Paul este acuzat de cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave, urmând a fi prezentat sâmbătă Curții de Apel Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Gheorghe Sin, la data faptelor secretar general al Academiei de Științe Agricole din România, în prezent președinte al aceleiași instituții, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata